Hans Klok tovert opnieuw Pamela Anderson uit hoge hoed

Door Rick Kraus

Het hing al een tijdje in de lucht, maar Hans Klok heeft Pamela Anderson eindelijk weten te strikken voor zijn House of Horror-tour door Duitsland. De laatste keer dat de illusionist en de voormalige Baywatch-ster samen op het podium stonden was tien jaar geleden in Las Vegas. De twee kijken dan ook met veel plezier uit naar de komende shows.

Hans Klok en Pamela Anderson in Las Vegas (2007).
Hans Klok en Pamela Anderson in Las Vegas (2007). Ⓒ Hollandse Hoogte

Het vuurtje werd aangewakkerd toen Hans de Amerikaanse blondine – die tegenwoordig in Frankrijk woont – had gevraagd om mee te gaan naar de presentatie van zijn Duitse tour, afgelopen september. „Het viel me eigenlijk mee dat ze nog steeds hetzelfde is”, vertelt de illusionist aan Privé. „Ze zit nog steeds in de rol die ze tien jaar geleden had in Las Vegas, dus ik verwacht geen grote problemen. Al zullen we natuurlijk wel weer even goed moeten repeteren.”Ondanks dat Pamela zowel lichamelijk als geestelijk nog steeds ontzettend goed in haar vel zit, is ze niet meer het sekssymbool van weleer. „Ze is natuurlijk wél iconisch en ik zie haar toch echt in de lijn van vrouwen als Marilyn Monroe en Brigitte Bardot. Pamela was hét sekssymbool van de afgelopen 25 jaar. En gelukkig vindt ze het hartstikke leuk om die shows met mij te gaan doen. We zijn toch een beetje naar elkaar toe gegroeid, doordat we samen zes maanden in Las Vegas hebben opgetreden.”

Perfecte celebrity

Volgens Hans doet zijn wulpse assistente tegenwoordig alleen nog maar dingen die ze zelf leuk vindt. „Als je we dit dan zo kunnen doen, dan is dat toch prima? We zijn een goede match en Pamela is voor mij de perfecte celebrity. Als ik bijvoorbeeld met een beroemde zangeres als Janet Jackson zou optreden, dan verwachten fans dat ze ook haar eigen hits zingt. Dan wordt het natuurlijk een beetje een rare show.”

Hans heeft in verschillende interviews aangegeven dat het er in Las Vegas nogal ruig aan toe kon gaan, wat betreft de feestjes met Pamela. De kans het ook in Duitsland een wilde boel wordt, acht hij dit keer niet zo groot. „We zijn onze wilde haren natuurlijk wel een beetje kwijtgeraakt. Alhoewel… Het is een spannende show om te doen, omdat er veel risico’s aan verbonden zijn. Je bent daarom elke avond weer blij als alles goed is gegaan. Dan pak je een biertje en ga je met z’n allen nog even gezellig zitten. Toch merk ik ook wel dat ik tegenwoordig gewoon mijn rust moet pakken.”

Sexy show

Pamela zal vanaf januari te zien zijn in twaalf shows, maar als het aan Hans ligt, krijgt de samenwerking een vervolg. „Ik zou het wel leuk vinden om een speciale show met haar te maken. Misschien een beetje in burleske, Franse stijl. Dit is al een sexy show, maar ik zou het dan nog iets verder doorvoeren. Ik denk wel dat mensen het leuk gaan vinden. Pamela is toch een bijzonder persoon.”

Ftrg Henning Keiser - picture-alliance